Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Haat was de voedingsbodem voor zijn werk. Biografie en oeuvrecatalogus van dichter-kunstenaar Erich Wichman
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur
kunst

Haat was de voedingsbodem voor zijn werk. Biografie en oeuvrecatalogus van dichter-kunstenaar Erich Wichman

Erich Wichman is een van de eersten in Nederland geweest die abstracte kunst maakte. Behalve een beschrijving van leven en werk stelde kunsthistoricus Frans van Burkom voor biografie Erich Wichman. Ironische kunst, tragisch leven ook een complete oeuvrecatalogus samen.

Waarom kent bijna niemand de dubbelkunstenaar Erich Wichman (1890-1929)? Helemaal vergeten is hij niet: er is nog altijd een handvol kenners en liefhebbers van zijn werk die de herinnering levend houden. En om de zoveel jaar is er wel een museum dat een overzichtstentoonstelling van zijn beeldende werk organiseert. In de eerste helft van 2018 was in het Centraal Museum in Utrecht nog Erich Wichman – Vrije Radicaal te zien.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.