Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

H.C. ten Berge transmontanus. 'Wat doen de feiten er toe als er fiktie bestaat?'
0 Reacties
Voor abonnees

H.C. ten Berge transmontanus. 'Wat doen de feiten er toe als er fiktie bestaat?'

(Theo Hermans) Ons Erfdeel - 1989, nr 4, pp. 544-553

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het oeuvre van H.C. ten Berge wordt beheerst door twee tegenstrijdige impulsen: een middelpuntzoekende tendens die erin bestaat telkens weer interne verbindingen aan te brengen tussen de teksten, tegenover de middelpuntvliedende tendens die veroorzaakt wordt door het integreren van \vreemde\" elementen in de eigen productie. Met deze stelling als uitgangspunt bespreekt de auteur het werk van Ten Berge. In de poëzie legt hij de nadruk op Ten Berges experimenten met montagetechnieken en typografie, met prozavelden en het canto-achtige lange gedicht. Maar ook als schrijver van romans, reisjournalen en (autobiografische) essays gaat hij de vormvernieuwende ingrediënten niet uit de weg. In de loop van deze bijdrage komen zowat alle publicaties uit het besproken oeuvre aan bod."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.