Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Guillaume Bijl
0 Reacties
Voor abonnees

Guillaume Bijl

(Herwig Todts) Ons Erfdeel - 1990, nr 5, pp. 703-707

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Duiding bij het werk van de Antwerpse kunstenaar Guillaume Bijl. De auteur bespreekt zijn SOS Kunstliquidatieproject, dat als satirisch en ironisch wordt omschreven. Bijl gaf met dat project \een maatschappelijk zinvolle bestemming aan kunstinstituten, die immers toch maar onfunctioneel, oneconomisch, fors gesubsidieerd, decadent en anarchistisch zijn\". De neutraliteit van Bijls werken maakt ze in feite onbeschrijfbaar: hij streeft naar een nagenoeg perfecte evocatie van een of ander menselijk bedrijf en laat zich daarbij in de eerste plaats leiden door de context. De auteur bespreekt ook kort de installatie \"Four American Artists\", waarmee Bijl definitief afscheid nam van het kunstliquidatieproject."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.