Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Grondlegger van de Utrechtse School. Abraham Bloemaert in het Centraal Museum
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Grondlegger van de Utrechtse School. Abraham Bloemaert in het Centraal Museum

(Juleke van Lindert) Ons Erfdeel - 2011, nr 4, pp. 133-135

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Abraham Bloemaert (1566-1651) vormt even opnieuw het artistieke middelpunt van Utrecht, waar hij vier eeuwen geleden zijn sporen verdiende. In het Centraal Museum, niet ver van zijn florerende werkplaats, herleeft de glorietijd van de oude meester deze maanden met een indrukwekkend retrospectief van zijn werk. Maar liefst vijftig schilderijen en veertig werken op papier zijn samengebracht. Bedoeling is zijn veelzijdige talent voor het voetlicht te brengen. Geen gemakkelijk karwei, want Bloemaert paste zich soepel paste aan nieuwe trends en opvattingen aan, switchte moeiteloos tussen thema's en genres, wisselde reusachtige altaarstukken af met minutieuze taferelen, en blonk bovendien uit in de tekenkunst.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.