Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Goochelen met Google. Kennis en de nieuwe media
0 Reacties
Voor abonnees

Goochelen met Google. Kennis en de nieuwe media

(Frank Huysmans, Marion Duimel, Jos de Haan) Ons Erfdeel - 2006, nr 5, pp. 643-650

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Sinds de komst van het internet hebben scholen en bibliotheken niet langer het monopolie op kennisoverdracht. Hun taak is veranderd. Naast verschaffers van kennis, zijn ze nu steeds meer begeleiders geworden in het zoekproces naar nieuwe kennis. Maar niet alles wat op het internet staat, is ook waar. Om waardevolle van waardeloze informatie te kunnen scheiden, en om op een zinvolle manier te kunnen omgaan met de daar beschikbare kennis, zouden scholen mediacoaches kunnen aanstellen, zoals de Raad voor Cultuur voorstelt. Hoe dan ook, het internet kan vooralsnog niet meer zijn dan een beginpunt voor een informatiezoektocht. Er is nog te veel waardevols alleen buiten het digitale domein te vinden.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.