Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Gewiekste citymarketing of artistieke ontwikkeling? De opmars van festivals voor streetart
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Gewiekste citymarketing of artistieke ontwikkeling? De opmars van festivals voor streetart

(Dorothee Cappelle) ONS ERFDEEL – 2017, NR 3, PP. 92-99

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Ooit was het anders, maar vandaag is streetart erg hip. Niet alleen bij jongeren, het fenomeen is intussen net zo geliefd bij de media, toeristische diensten, kunstminnende dokters en breiende omaatjes. Er worden zelfs heuse festivals aan gewijd. Tijdens de zomer van 2017 kun je bijvoorbeeld in Oostende de tweede editie van het populaire The Crystal Ship bekijken. Het Oostendse festival is het grootste Europese evenement in zijn soort. En in Hasselt – dat zichzelf de grootste streetartstad van België noemt – kun je al sinds 2011 terecht voor het wat minder poëtisch klinkende Street Art Festival.

Waar komt die breed gedragen belangstelling voor streetart vandaan? Is het een modeverschijnsel waar streetwise toerismemedewerkers brood in zien? Of ontpopt streetart zich tot een heuse kunststroming die (de toekomst van) onze cultuur mee kleur en vorm geeft?

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.