Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Gerard Walschaps blijvende betekenis
0 Reacties
Voor abonnees

Gerard Walschaps blijvende betekenis

(Joris Note) Ons Erfdeel - 1986, nr 1, pp. 2-10

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Gerard Walschap heeft ongetwijfeld een trouw publiek, maar toch leidt hij in de literaire belangstelling een ondergronds bestaan. De auteur tracht enkele oorzaken aan te duiden voor die relatieve afwezigheid: het feit dat zijn werk zich meestal afspeelt in de eerste helft van de eeuw in landelijke Vlaamse dorpen, de geloofsproblematiek die voor velen achterhaald lijkt, en het feit dat zijn werk niet écht deel uitmaakt van het verleden, noch van de actualiteit. Hierna gaat de auteur in op enkele aspecten van het werk: de kritische houding van de auteur, de eenzaamheid van de personages, het vitalisme, de rol van de verbeelding, de boodschap van de auteur, de orale vertelstijl in het werk en het polyfonische karakter ervan.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.