Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

GELUKKIG NIET ZIJN. Het paradoxale paradijs van tekenaar Marcel van Eeden
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

GELUKKIG NIET ZIJN. Het paradoxale paradijs van tekenaar Marcel van Eeden

(Mischa Andriessen) Ons Erfdeel – 2014, nr 3, pp. 109-111

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Sinds 1993 maakt de Nederlandse kunstenaar Marcel van Eeden (Den Haag, 1965) elke dag en met altijd hetzelfde materiaal tenminste één tekening. In de eenentwintig jaar die sindsdien verstreken zijn, heeft hij alleen het formaat waarop hij werkt tussentijds aangepast. Verder is alles hetzelfde gebleven, het gelige, gekartelde papier, de roodbruine lijsten, de Nero-potloden en -stiften, en ook het procedé. Hij werkt telkens van linksboven naar rechtsonder en tekent een afbeelding na uit een populair boek of tijdschrift, doorgaans uit de periode 1920-1950. Veel van die afbeeldingen doen denken aan detectives of film noir, er gaat iets duisters en raadselachtigs vanuit, en ze zijn in zeker opzicht ook wel wat somber en morbide. Tegelijk zit er ook duidelijk humor in het werk.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.