Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Geef de leraren hun vak terug. Over het onderwijs en de markt
0 Reacties
Voor abonnees
samenleving

Geef de leraren hun vak terug. Over het onderwijs en de markt

(Herman De Dijn) Ons Erfdeel - 2012, nr 3, pp. 112-119

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In 2011 ontstond in Vlaanderen een debat over het sturen van de studiekeuze van jongeren. Moeten zij in hun studiekeuze niet gekanaliseerd worden naar de juiste, economisch relevante of interessante studierichtingen en weg van andere die vooral tot werkloosheid zouden leiden? Positieve stimulansen zoals vermindering van inschrijvingsgeld, of negatieve zoals vermindering van wachtgeld of werkloosheidsuitkeringen werden van diverse zijden aangekaart. Iemand stelde zelfs voor kinderen vanaf de kleuterschool naar hun talenten en interesses te screenen en in de (aan-)gepaste richtingen te sturen. Het lijkt er zeer op alsof de genoemde voorstellen vooral ontspruiten uit de frustratie van individuen die de maatschappelijke realiteit zouden willen beheersen op de wijze waarop een productieproces georganiseerd wordt.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.