Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Frans-Vlaamse lexicografen
0 Reacties
Voor abonnees

Frans-Vlaamse lexicografen

(Frans Claes s.j.) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1981, nr 6, pp. 93-111

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Het artikel bespreekt het werk van Petrus Curius (Pieter van den Hove), Glaude Luython, Jan van Mussem en Gabriel Meurier. Zij zijn auteurs die woordenboeken met een Nederlandse tekst hebben samengesteld en zij zijn afkomstig uit, of hebben gewerkt in het noorden van het huidige Frankrijk. Deze auteurs waren werkzaam in het onderwijs en hun boeken waren dan ook voor het onderwijs bestemd.

L'article présence 1'œuvre de Petrus Curius (alias Pieter van den Hove), de Glaude Luython, de Jan van Mussem et de Gabriel Meurier. II s'agit d'auteurs qui ont composé des dictionnaires néerlandais et qui sont originaires du nord de la France actuelle. Ils exerçaient leur activité dans 1'enseignement, aussi leurs livres étaient-ils destines à un usage scolaire.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.