Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Feestelijk, maar sereen sterven
0 Reacties
Scènebeeld uit Requiem pour L. van Les Ballets C de la B © Chris van der Burght
Scènebeeld uit Requiem pour L. van Les Ballets C de la B © Chris van der Burght Scènebeeld uit Requiem pour L. van Les Ballets C de la B © Chris van der Burght
Voor abonnees
kunst

Feestelijk, maar sereen sterven

Requiem pour L., het boek bij de voorstelling van Alain Platel

Schrijven moet voor regisseur en choreograaf Alain Platel een houvast zijn geweest in het turbulente creatieproces van de buitengewone voorstelling Requiem pour L.

Op 9 februari 2018 vindt in de Munt de Belgische première plaats van Requiem pour L. Op een groot scherm achter aan op het podium blaast L., een vriendin van Alain Platel, haar laatste adem uit. “Niks dramatisch, niks hysterisch, niks gewelddadigs of schrikwekkends. Als een blaadje dat van een boom op de grond is gedwarreld”, zo beschrijft de choreograaf het ultieme moment.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.