Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Expo 58 als oerknal van de Nederlandse rock-’n-roll. Een verhaal over The Tielman Brothers, brand en postkoloniaal ongemak
0 Reacties
Voor abonnees
Postkoloniaal België en Nederland
kunst

Expo 58 als oerknal van de Nederlandse rock-’n-roll. Een verhaal over The Tielman Brothers, brand en postkoloniaal ongemak

(Lutgard Mutsaers) ONS ERFDEEL – 2018, NR 3, PP. 32-39

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In de nacht van 26 op 27 augustus 1958 ging in het Attractiepark van de Expo in Brussel het grotendeels uit bamboe opgetrokken Hawaiian Village in vlammen op. Hoe merkwaardig het ook klinkt: die gebeurtenis markeert voor pophistorici en -journalisten in Nederland de doorbraak van rock-’n-roll van eigen bodem. Het vorig jaar verschenen boek Helden van toen: The Tielman Brothers en de Nederlandse rock-’n-roll 1957-1967 werpt meer licht op de manier waarop die band na de brand uit de as herrees, en voegt relevante details toe aan het verhaal over de impact op de Nederlandse popgeschiedenis. Zestig jaar na datum kunnen we de balans opmaken van de oerknal van Expo 58.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€10

€4/maand

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.