Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

EXPERIMENTEREN MET KLEI, KERAMIEK EN COMPUTER
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

EXPERIMENTEREN MET KLEI, KERAMIEK EN COMPUTER

(Antoinette van Meurs & Frank van der Ploeg) Ons Erfdeel – 2014, nr 2, pp. 135-137

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Als je ruimer wilt denken dan je eigen atelier toelaat, heb je een grotere speeltuin nodig. Sundaymorning@ekwc in ’s-Hertogenbosch is zo’n speeltuin en neemt internationaal een unieke positie in door de combinatie van broedplaats (artist in residence), kenniscentrum (centre of excellence) en keramisch laboratorium. Professionele kunstenaars en ontwerpers met een goed idee kunnen hier “buitenspelen” en er op los experimenteren met klei en keramiek.
Werkplaatsen waar je als kunstenaar je ontwerp kunt laten uitvoeren, bestaan al sinds mensenheugenis. Daarnaast zijn er de keramische centra, die kennis doorgeven of gespecialiseerd zijn in historische of traditionele lokale nijverheid. Sundaymorning@ekwc voert geen ontwerpen uit, maar is een kunstenaarscentrum waar je met professionele intenties naar hartenlust kunt kleien. Voor bij voorkeur onmogelijke plannen zoekt men er zelf naar oplossingen. Juist daarom verkiest Sundaymorning@ekwc kunstenaars die niet vertrouwd zijn met keramiek. Want, zoals het kunstenaars betaamt, kunnen ze technieken zo toepassen waar ze nou net niet voor bedoeld zijn.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.