Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

ETEN, WETEN EN GEWETEN. De worsteling van schrijver-wetenschapper Louise Fresco
0 Reacties
Voor abonnees
samenleving
literatuur

ETEN, WETEN EN GEWETEN. De worsteling van schrijver-wetenschapper Louise Fresco

(Tomas Vanheste) Ons Erfdeel – 2013, nr 2, pp. 24-31

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Als tiener besloot Louise Fresco (Meppel, 1952) haar studie en haar leven te wijden aan het wereldvoedselvraagstuk. Niet dat ze monomaan is, Fresco manifesteerde zich ook als verhalen- en romanschrijver, maar de keuze die ze als kind maakte, is ze altijd trouw gebleven. Eerst als veldwerker in de moerassengebieden van Papoea Nieuw Guinea en in het zuiden van Zaïre. Daarna als hoogleraar plantaardige productiesystemen aan de Universiteit van Wageningen. Vanaf 1997 op hoge posities bij de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties in Rome. De laatste jaren als universiteitshoogleraar grondslagen van duurzame ontwikkeling in een internationale context aan de Universiteit van Amsterdam. En nu, ruim veertig jaar na haar jeugdige wilsbesluit, is haar magnum opus over het thema waaraan ze haar beste krachten heeft gegeven verschenen: Hamburgers in het paradijs. Voedsel in tijden van schaarste en overvloed. Een mooi moment om de balans op te maken.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.