Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Er moet iets gebeuren, en wel snel. De verhalen en romans van Maria Stahlie
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

Er moet iets gebeuren, en wel snel. De verhalen en romans van Maria Stahlie

(Kees 't Hart) ONS ERFDEEL – 2016, NR 4, PP. 82-90

Dit is een artikel uit ons papieren archief

“Hé, jij daar!” De eerste zin van het uitermate geestige en indringende verhaal ‘Galeislaven’ uit de gelijknamige bundel uit 2004 van Maria Stahlie (pseudoniem van Madelien Tolhuisen, Arnhem, 1955). Het gaat aldus verder: “Nog voordat ik mijn ogen opende wist ik wie mij zo ruw uit mijn middagdutje haalde. Ook begreep ik meteen dat ze niet alleen was gekomen.” Die vertellende ik is de schrijfster Maria Stahlie, die hier figureert in een van haar verhalen. Ze ligt net even lekker te pitten en dan komen haar personages haar wakker schudden. Aan het werk jij! Je kunt deze kreet overigens ook opvatten als een oproep van Stahlie aan de lezer, niet alleen van dit verhaal, maar van haar hele werk. Hé, jij daar, lezer van dit boek, opletten, wakker worden, ik wil je wat vertellen.'

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.