Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Eindelijk succes? Architectuur in Vlaanderen anno 2011
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Eindelijk succes? Architectuur in Vlaanderen anno 2011

(Christophe Van Gerrewey) Ons Erfdeel - 2011, nr 3, pp. 22-31

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Al sinds de eeuwwisseling gaat het in Vlaanderen steeds beter met de architectuur. De kwaliteit wordt unaniem onderkend en er is ook steeds meer aandacht voor. Binnen brede lagen van de bevolking is een soort ‘architectuurbesef' tot stand gekomen, dat zich vaak vertaalt in een algemeen aanvaarde, moderne stijl. Wat ooit de typisch Vlaamse fermette was, is een ‘strakke' moderne villa geworden. Dat succes heeft architectuur vanzelfsprekend gemaakt. Maar heeft het haar ook niet voor een stuk geautomatiseerd en uitgehold? Er is maar één manier om die kwestie te behandelen, en dat is naar het werk van de architecten zelf kijken: wat is er de afgelopen tien jaar in Vlaanderen gebouwd, en waarom zouden die realisaties de moeite waard zijn?

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.