Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Een opeenvolging van telkens weer gladgestreken breuken. Hugo Brems' geschiedenis van de naoorlogse Nederlandse literatuur
0 Reacties
Voor abonnees

Een opeenvolging van telkens weer gladgestreken breuken. Hugo Brems' geschiedenis van de naoorlogse Nederlandse literatuur

(Arnold Heumakers ) Ons Erfdeel - 2006, nr 4, pp. 483-489

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Recensie van: Hugo Brems, Altijd weer vogels die nesten beginnen. Geschiedenis van de Nederlandse literatuur 1945-2005, Bert Bakker, Amsterdam, 2006, 792 p. Hugo Brems is als geschiedschrijver geen man van klinkende oordelen. Omdat hij zelf niet oordeelt, maar voornamelijk samenvat en synthetiseert, is zijn boek voornamelijk een vorm van hogere boekhoudkunde. Brems benadrukt de continuïteit en de breuken in de literatuurgeschiedenis, heeft terecht veel aandacht voor het functioneren van de literatuur binnen de samenleving, maar te weinig voor genres als essayistiek en literaire kritiek. Toch moet het oordeel over dit boek positief uitvallen: het is immers het enige wat voorhanden is, en het is in elk geval nuttig als overzicht en naslagwerk.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.