Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Een feest voor heel de stad. Driehonderd jaar Leidse Schouwburg
0 Reacties
Voor abonnees

Een feest voor heel de stad. Driehonderd jaar Leidse Schouwburg

(Jos Nijhof ) Ons Erfdeel - 2005, nr 5, pp. 748-751

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Eind september 2005 werd in Leiden de driehonderdste verjaardag gevierd van de Leidse Schouwburg. Dat ging gepaard met een symposium, een boek over de geschiedenis van de schouwburg, een wederopvoering van het stuk waarmee de schouwburg destijds geopend werd en een feest voor heel de stad. In Stedelijk Museum De Lakenhal loopt nog tot 8 januari 2006 de tentoonstelling “300 Jaar Leidse Schouwburg”. Het voorgestelde boek is een gedegen studie van de geschiedenis van de schouwburg: Cobi Bordewijk, Juliette Roding & Vic Veldheer, Wat geeft die Comedie toch een Bemoeijing! De Leidsche Schouwburg 1705-2005, Boom, Amsterdam, 2005, 415 p. Het stuk “Belegh en Ontset van Leyden” werd opgevoerd door de Veenfabriek van Paul Koek, maar overtuigde niet helemaal.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.