Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Een blik gericht op de horizon. Kinder- en jeugdliteratuur in de Lage Landen
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

Een blik gericht op de horizon. Kinder- en jeugdliteratuur in de Lage Landen

(Mirjam Noorduijn) ONS ERFDEEL – 2016, NR 4, PP. 4-13

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Mirjam Noorduijn schetst de kinder- en jeugdliteratuur in de Lage Landen sinds het jaar 2000. Wat de beste boeken volgens haar “uniek maakt en onderscheidt van boeken voor volwassenen is dat ze, zoals creatieve alleskunner Joke van Leeuwen dat noemt, ‘van onder af geschreven’ zijn. Via een subversieve (kinder)blik die – en dat geldt zeker voor de verhalen van Van Leeuwen – dikwijls garant staat voor een flinke dosis absurde logica, dwingen ze je de wereld even door andere ogen, of met nieuwe ogen te aanschouwen.” En ook al staat het literaire kinderboek in deze digitale, cultureel onzekere tijden onder druk, er zijn gelukkig nog genoeg schrijvers die oog hebben voor de “grenzeloze verbeeldingskracht en de verhalen die daaruit voortkomen”.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.