Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Driemaal Mondriaan
0 Reacties
Voor abonnees
Mondriaan 150

Driemaal Mondriaan

(Saskia Bak) Ons Erfdeel - 1995, nr 3, pp. 446-448

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Bespreking van drie kunsthistorische publicaties, waarbij Mondriaans theoretische opvattingen centraal staan. Belangrijk is ook de studie van Heyting over de kunstenaars-kolonies van Laren en Blaricum, die een belangrijke invloed hebben gehad op de ontwikkeling van de moderne kunst. Piet Mondriaan ging in 1915 in Laren wonen, aangetrokken door het theosofisch milieu. Blotkamp, C., Mondriaan. Destructie als kunst, Waanders uitgevers, Zwolle, 1994, 261 p. Heyting, L., De wereld in een dorp. Schilders, schrijvers en wereldverbeteraars in Laren en Blaricum 1880-1920, Meulenhoff, Amsterdam, 1994, 286 p. Spaander, I., Velde P. van de (red.), Reünie op 't Duin. Mondriaan en tijdgenoten in Zeeland, Zwolle, 1994."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€10

€4/maand

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.