Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

DORDTYART: (KUNST)WERK IN UITVOERING
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

DORDTYART: (KUNST)WERK IN UITVOERING

(Frank van der Ploeg) Ons Erfdeel – 2014, nr 3, pp. 121-123

Dit is een artikel uit ons papieren archief

DordtYart, een initiatief van Lyda Vollebregt en Arie Jaap Warnaar, beleeft dit jaar zijn derde editie. In een vibrerende setting zoeken tien kunstenaars opnieuw naar de grenzen van hun creatieve vermogens: locatiekunst in gereactiveerd industrieel erfgoed.
Anders dan gebruikelijk is DordtYart geen passieve, maar een activerende mecenas. Vollebregt en Warnaar zijn geen verzamelaars, maar faciliteren de totstandkoming van bijzondere publiekskunst, installaties die anders het licht niet zouden zien omdat het voor kunstenaars een onhaalbare kaart is om op eigen houtje iets dergelijks te ondernemen. Dat vergt financiële onafhankelijkheid, een ruimte die het eigen atelier overstijgt, en dan moet ook het publiek nog de weg weten te vinden. Bij DordtYart komt alles samen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.