Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Dominique Vandamme. Militair enfant terrible van de Franse Revolutie
0 Reacties
Voor abonnees

Dominique Vandamme. Militair enfant terrible van de Franse Revolutie

(Luc de Vos, Peter Schrijvers) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1993, nr 18, pp. 183-202

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Dominique Vandamme werd in 1770 in Kassel geboren. In de loop van zijn turbulente carrière wist hij het te schoppen van gewoon soldaat tot luitenant-generaal in het leger van Napoleon. In vele van de Napoleontische veldslagen speelt hij een grote rol. Zijn militair genie werd door niemand betwist, maar door zijn wispelturige karakter had hij ook in eigen kamp erg veel vijanden, onder wie de jongste broer van Napoleon, Jérôme.

Dominique Vandamne naquit en 1770 à Cassel. Au cours de sa turbulente carrière, de simple soldat qu'il était, il parvint au grade de 1ieutenant-général de l'armée de Napoléon. Il joue un grand rôle dans beaucoup de batailles napoléoniennes. Personne ne conteste son génie militaire, mais son caractère versatile lui valut, même dans son propre camp, une foule d'ennemis, notamment Jérôme, le frère cadet de Napoléon.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.