Publicaties
Debat of sacochengevecht? Over de vernieuwde visie op taalvariatie van de Taalunie
1 Reacties
Voor abonnees
taal

Debat of sacochengevecht? Over de vernieuwde visie op taalvariatie van de Taalunie

De Nederlandse Taalunie heeft een nieuw rapport klaar: Visie op taalvariatie en taalbeleid. Zowel de regionale omgangstaal als de standaardtaal hebben een functie in de samenleving; het is de kunst te weten hoe je varieert naargelang de omstandigheden. De Taalunie wil ‘taalvariëteiten niet ontmoedigen, maar waardering, respect en registergevoeligheid bevorderen’ om ‘nadelige effecten voor zoveel mogelijk taalgebruikers’ te vermijden. De vraag is echter of er veel politieke geestdrift zal zijn voor deze aanbevelingen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€5/maand

€50/jaar

JefVanStaeyen

geachte,
Er is in elk geval nog ruimte voor vooruitgang, in welke richting ook.
Op 30 april titelde De Standaard: "jullie vergissen zich".
Suggestie: ik vergis zich, jij vergist zich, hij/zij vergist zich, wij vergissen zich, jullie vergissen zich, zij vergissen zich. Gebiedend: "vergis zich niet!"

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische betaling. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be