Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De wisselwerking tussen Romaans en Germaans in Noord-Frankrijk. 1. De streektalen
0 Reacties
Voor abonnees

De wisselwerking tussen Romaans en Germaans in Noord-Frankrijk. 1. De streektalen

(Willy van Hoecke) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1978, nr 3, pp. 85-108

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Sinds het midden van de 5e eeuw bewoonden twee verschillende gemeenschappen de streek van wat vandaag de departementen Nord en Pas-de-Calais zijn. De ene was een Germaanse en de andere een Romaanse taalgemeenschap. De leden van deze gemeenschappen moeten veelvuldige contacten hebben gehad, wat tot een taalkundige wisselwerking leidde. Dit artikel bespreekt vooral de wisselwerking op het gebied van de streektalen.

Depuis le milieu du Ve siècle, deux communautés différentes habitaient la région de l'actuel Nord-Pas-de-Calais. L'une était de langue germanique, l'autre de langue romane. Les membres de ces communautés n'ont certainement pas manqué d'avoir de nombreux contacts ce qui a du entrainer des influences linguistiques réciproques. Cet article étudie ces interactions au niveau des langues régionales.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.