Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

DE WEG VAN ALLE VLEES. Graffitikunstenaar ROA
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

DE WEG VAN ALLE VLEES. Graffitikunstenaar ROA

(Kristoff Tilkin) Ons Erfdeel – 2015, nr 2, pp. 127-128

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Fors uit de kluiten gewassen, anatomisch akelig correcte afbeeldingen van dieren in stijlvol zwart-wit: ziedaar het handelsmerk van ROA, de enige Belgische street artist die in 2011 werd opgenomen in Art in the Streets, de prestigieuze overzichtstentoonstelling van curator Jeffrey Deitch in het Museum of Contemporary Art in Los Angeles. Een met goud omrande artistieke geloofsbrief, want zijn werk stond er zij aan zij met dat van pioniers als Keith Haring, Shepard Fairey en Banksy. Geen andere Belgische kunstenaar werkte de afgelopen jaren vaker in het buitenland dan ROA, zij het slechts sporadisch in de beschutte cocon van een galerie. Zijn natuurlijke biotoop is de straat: daar zet hij, gewapend met verfroller, spraycan en – als het budget van zijn buitenlandse opdrachtgever het toelaat – een hoogtewerker, tekeningen op metershoge muren.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.