Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De ware toedracht. Een citybook over Turnhout
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

De ware toedracht. Een citybook over Turnhout

(Peter Terrin) Ons Erfdeel – 2013, nr 3, pp. 82-95

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Een misdaadverhaal in brieven, geschreven door AKO 2012-laureaat Peter Terrin en gepubliceerd in samenwerking met het Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

\"Ik denk dat ik een goed idee heb. Het was er plots, zoals het dikwijls gaat, plots en volledig, met een vanzelfsprekendheid of het idee er altijd is geweest, en ik het niet bedenk maar het me herinner. De herinnering kwam toen ik besloot om je te schrijven, ongeveer vijf minuten geleden: het citybook moet een misdaadverhaal worden. Een misdaadverhaal in brieven.\"

Terrin schreef deze tekst voor het citybooks-project van deBuren, waarbij kunstenaars worden uitgenodigd uit om te resideren in interessante maar niet altijd voor de hand liggende Europese steden. Auteurs gaan in residentie en verwerken hun ervaring in een citybook: een kortverhaal, een essay of een reeks gedichten. Ook wordt elke stad in 24 foto's en 24 filmpjes geportretteerd. deBuren publiceert alle citybooks als gratis te downloaden audioboek (podcast) van een half uur en als e-book en webtekst van zo'n 4.000 woorden in het Nederlands, Engels en Frans én in de lokale taal van de steden.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.