Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De vrouw in de wetenschap in Vlaanderen en Nederland
0 Reacties
Voor abonnees

De vrouw in de wetenschap in Vlaanderen en Nederland

(Monika Triest) Ons Erfdeel - 1988, nr 1, pp. 35-42

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De auteur behandelt zowel voor Vlaanderen als voor Nederland de vrouw als subject, de vrouw als object en de vrouw als subject/object van de wetenschapsbeoefening. Tot besluit van de bijdrage stelt de auteur drie vragen. Is de positie van de vrouw in de wetenschappelijke wereld de laatste jaren verbeterd? Voor Vlaanderen is het antwoord negatief als men zoekt naar vrouwen in hogere functies en bestuursfuncties in het hoger onderwijs. In Nederland is de situatie beter, hoewel de positie van de vrouwen wankel blijft. Een tweede vraag is: heeft de aanwezigheid van vrouwen ook de wetenschapsbeoefening beïnvloed? Ook hier is voor Vlaanderen het antwoord \neen\": vrouwenstudies en emancipatie-onderzoek zijn geen apart wetenschappelijk terrein. In Nederland daarentegen wel. En tot slot, de derde vraag: waarom tonen mannelijke wetenschappers zo weinig belangstelling voor vrouwenstudies? Op deze vraag is er nog geen duidelijk antwoord gevonden."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.