Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De vrije markt, een voorwaarde maar niet noodzakelijk een zegen voor de persvrijheid
0 Reacties
Voor abonnees

De vrije markt, een voorwaarde maar niet noodzakelijk een zegen voor de persvrijheid

(Mia Doornaert) Ons Erfdeel - 1991, nr 3, pp. 379-386

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Met als uitgangspunt de belevenissen en de moeilijkheden van Centraal- en Oost-Europese journalisten en uitgevers, bespreekt de auteur het thema van de persvrijheid, met oog voor zowel de buitenlandse als de binnenlandse situatie. Haar stelling is dat de inschrijving in de grondwet van het recht op persvrijheid slechts een begin markeert: persvrijheid functioneert in een constante wisselwerking met een publiek en met de overheid. De kwaliteit ervan hangt mede af van de kwaliteit van dat publiek en van het democratisch gehalte van de maatschappij waarin ze werkt. Ook de kwaliteit van het journalistieke werk is een belangrijke factor, die op zijn beurt bepaald wordt door de waarde die de maatschappij toekent aan het recht van de burger om geïnformeerd te worden.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.