Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De Vlaamse ziel in de Franse schilderkunst. Pharaon De Winter (1849-1924)
0 Reacties
Voor abonnees

De Vlaamse ziel in de Franse schilderkunst. Pharaon De Winter (1849-1924)

(Joost De Geest) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2000, nr 25, pp. 195-215

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De in Belle (Bailleul) geboren schilder Pharaon de Winter werd tijdens zijn leven beschouwd als een eminent vertegenwoordiger van de Vlaamse traditie. Een recente tentoonstelling in het Museum Benoit-de-Puydt van zijn geboortestad bracht zijn werk weer in de belangstelling, Voor de auteur maken de verbondenheid van De Winter met de traditie, zijn absolute eerlijkheid en groot vakmanschap van hem een bijna typische Vlaams schilder.

Le peintre bailleulois Pharaon de Winter a été considéré de son vivant comme un éminent représentant de la tradition flamande. Une récente exposition lui a été consacrée au musée Benoit-de-Puydt à Bailleul. Pour l'auteur, un respect de la tradition, une honnêteté absolue et une grande maîtrise font de De Winter un peintre flamand quasi typique.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.