Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De verliefde fotograaf. Het iconische werk van Ed van der Elsken
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

De verliefde fotograaf. Het iconische werk van Ed van der Elsken

(Marieke van der Krabben) ONS ERFDEEL – 2017, NR 2, PP. 70–81

Dit is een artikel uit ons papieren archief

‘Mensen: mannen, vrouwen, seks, liefde vriendschap, geluk, verdriet, lijden, dood, strijd, moed, vitaliteit.’ Zo begint Ed van der Elsken (1925-1990) zijn ode aan de mens in het boek Eye Love You (1977). Als fotograaf is hij geïnteresseerd in alle aspecten van het bestaan, met een lichte voorkeur voor de zelfkant, het rauwe, naakte leven van zonderlingen en individualisten. Ook zijn eigen leven en familie legt hij veelvuldig vast. Zijn unieke stijl kan intiem, betrokken en melancholiek zijn, maar ook dynamisch, brutaal en confronterend. Zijn foto’s tonen een oneindige nieuwsgierigheid naar de mens in al zijn behoeften en gebreken. In het Stedelijk Museum in Amsterdam is nog tot 21 mei 2017 een grote overzichtstentoonstelling van zijn film- en fotografie-oeuvre te zien: De verliefde camera.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.