Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

DE TREK UIT HET MIDDEN. De verzwakking van het politieke centrum in Nederland
0 Reacties
Voor abonnees
samenleving

DE TREK UIT HET MIDDEN. De verzwakking van het politieke centrum in Nederland

(André Krouwel) Ons Erfdeel – 2013, nr 2, pp. 4-13

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Na de val van het eerste minderheidskabinet van VVD en CDA – veroorzaakt door het wegvallen van de steun van gedoogpartner PVV in april 2012 – werden in Nederland parlementsverkiezingen gehouden op 12 september 2012. Velen zagen in deze overwinning van VVD en PvdA een herstel van het politieke centrum, maar de schijn bedriegt. In werkelijkheid is er al jaren sprake van een steeds verder toenemende polarisering binnen het Nederlandse politieke bestel, waardoor het aloude “poldermodel” (een meer wetenschappelijke term is corporatisme, waarbij verschillende sociale partners pogen (potentiële) sociale en economische conflicten te minimaliseren door intensief overleg) definitief tot het verleden lijkt te behoren.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.