Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

[De toekomst van de Vlaamse Beweging]. De dodendans van de Vlaamse Beweging
0 Reacties
Voor abonnees

[De toekomst van de Vlaamse Beweging]. De dodendans van de Vlaamse Beweging

(Jo Tollebeek) Ons Erfdeel - 1996, nr 2, pp. 173-175

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Inleiding tot de reeks \De toekomst van de Vlaamse Beweging\". Op vraag van de redactie schreef de auteur een korte inleiding bij een serie artikelen over de toekomst van de Vlaamse Beweging. Hij formuleert daarin scherp zijn twijfel over de vitaliteit van deze beweging. De hedendaagse Vlaamse Beweging is voor hem: het geschreeuw van de radicale Vlaams-nationalisten, de onscherp uitgesproken identiteitsfilosofie van de Vlaamse overheid, de verwarring binnen de Vlaamse cultuurfondsen, en dat alles tegen de achtergrond van de spot van de intellectuelen en de \"oorverdovende\" stilte van de burgers. Op deze tekst volgen reacties van Herman Balthazar, Jaak Billiet, Yves Desmet, Marc Reynebeau, Manu Ruys en Adriaan Verhulst."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.