Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De stad, de kunst en het menselijk geluk. Kunstbeleid in middelgrote gemeenten van Nederland
0 Reacties
Voor abonnees

De stad, de kunst en het menselijk geluk. Kunstbeleid in middelgrote gemeenten van Nederland

(Vera Asselbergs-Neessen, Fons Asselbergs) Ons Erfdeel - 1992, nr 4, pp. 511-519

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De auteurs beschrijven de karakteristieke voorwaarden voor en ontwikkelingen in het cultuurbeleid van middelgrote steden - als exponent van het algemene cultuurbeleid. Daarbij worden als factoren genoemd: de stad zelf (de verstedelijking), de kunst zelf (het aanwezige aanbod en de mogelijkheid tot profilering) en de burger (en diens mate van engagement). Daarop aansluitend worden de begrippen economisch, sociaal en cultureel kapitaal geïntroduceerd, waarbij wordt verduidelijkt hoe die samenhangen met de drie geïntroduceerde factoren. Tot besluit van het theoretische gedeelte van de bijdrage wordt gesteld dat een integraal cultuurbeleid op lokaal niveau een bewuste strategie vereist om culturele, economische en sociale factoren op elkaar af te stemmen. In het tweede deel van het artikel worden twee geslaagde evenementen in de stad Amersfoort besproken: het beeldhouwersymposium \en het Hugo Claus-festival."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.