Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De regionale orkesten in Nederland. Zin en onzin van de reorganisaties
0 Reacties
Voor abonnees

De regionale orkesten in Nederland. Zin en onzin van de reorganisaties

(Paul Janssen) Ons Erfdeel - 1997, nr 4, pp. 655-667

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het verhaal van de regionale orkesten is een verhaal van subsidies, overheidsbemoeienis, verplichte fusies, gedwongen opheffingen en vele frustraties. Een artistiek oordeel over de regionale orkesten werd slechts geveld om plannen tot opheffing te motiveren. Veel houvast voor een doortimmerd artistiek oordeel was er ook niet. Door de vele politieke sores werden de programmering en een eventueel artistiek langetermijnbeleid de kinderen van de rekening. Niet zo verwonderlijk als een orkest als een marionet aan de draadjes van de poppenspeler die de overheid heet hangt. De belangrijkste geldschieter van de Nederlandse orkesten heeft de afgelopen jaren naar hartelust gejongleerd en gemanipuleerd met het vat vol symfonische gezelschappen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.