Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

DE PARALLELLE WERELD VAN TINUS VERMEERSCH
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

DE PARALLELLE WERELD VAN TINUS VERMEERSCH

(Anne-Marie Poels) Ons Erfdeel – 2013, nr 4, pp. 113-115

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Boven een glooiend landschap vol mosgroene, niet nader identificeerbare begroeiing hangt een grijs-witte wolkenlucht – een aantal minimale, zwarte veegjes zou op vogels kunnen duiden. Beneden in het dal licht in het groen een vennetje op en schaduwen in het landschap verraden kloven en valleien. Een afgeronde monoliet doet denken aan de rug van een groot dier dat zich in het verwilderd groen heeft neergevlijd en elders steekt, als een ijkpunt, een stok verticaal de lucht in. Behalve die stok die beslist door mensen opgericht is, zijn er geen verwijzingen naar menselijke aanwezigheid. Het is onduidelijk waar we zijn en in welke tijd we ons bevinden – voor ons ligt een imaginair landschap, een parallelle wereld die wel aanknoopt bij wat wij kennen, maar die tegelijk onbekend is.Het is de wereld zoals Tinus Vermeersch (°1976, Kortrijk) die schetst in zijn tekeningen en schilderijen.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.