Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De paradox van de moedertaal Le Paradoxe de la langue maternelle
0 Reacties
Voor abonnees
taal

De paradox van de moedertaal Le Paradoxe de la langue maternelle

(Wido Bourel) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2012, nr 37, pp. 224-229

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Welke taal moeten de Frans-Vlamingen aanleren? Het Nederlands of het Frans-Vlaams ? De auteur, een geboren Frans-Vlaming voor wie het Frans-Vlaams de taal van zijn jeugd is, spreekt zich in deze discussie duidelijk uit voor het onderwijs van het Nederlands. Voor hem is dat een pragmatische keuze en hij haalt daar verschillende argumenten voor aan.

Quelle langue doivent apprendre les Flamands de France ? Le néerlandais ou le flamand de France ? L'auteur, né en Flandre française et ayant connu comme langue le flamand de France pendant toute sa sa jeunesse, se prononce clairement en faveur d'un enseignement du néerlandais. À ses yeux, il s'agit d'être pragmatique. Il présente différents arguments pour justifier son point de vue.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.