Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De panda's van de pers. Over opinieweekbladen in Vlaanderen
0 Reacties
Voor abonnees

De panda's van de pers. Over opinieweekbladen in Vlaanderen

(Luc Huyse) Ons Erfdeel - 1988, nr 1, pp. 19-24

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De Vlaamse opiniepers verloor sinds 1983 vijf weekbladen. Bij het heengaan zijn sombere geluiden te horen geweest: men sprak van een ernstige beschadiging van het pluralisme. Maar is dat ook zo? Enerzijds nemen kranten en audiovisuele media aspecten van het opinieweekblad over: men kan stellen dat anno 1988 er een ruimer en kwalitatief rijker aanbod aan politieke informatie is dan vijftien, twintig jaar geleden. Anderzijds wordt het belang van deze tijdschriften weer overschat. Tot slot stelt de auteur dat \het misschien beter is de energie, die nu naar overmoedige weekbladprojecten gaat, om te zetten in politieke druk op beleidsmensen, die vandaag of morgen over de toekomst van de kranten en van de BRT zullen beslissen."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.