Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De oude knuffelbeer van “ons Maya”. Politiek in Vlaanderen
0 Reacties
Voor abonnees

De oude knuffelbeer van “ons Maya”. Politiek in Vlaanderen

(Bart Dirks) Ons Erfdeel - 2007, nr 4, pp. 20-35

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De uiterlijke verschillen tussen de Vlaamse en de Nederlandse politiek springen in het oog. Parlementariërs lijken in Vlaanderen veel dichter bij hun kiezers te staan dan in Nederland het geval is. Toch gaapt ook in Vlaanderen een kloof tussen de politiek en de burger. Die kloof is onder meer beschreven door politicologen als Mark Elchardus en Luc Huyse. In dit reportagestuk vraagt Bart Dirks de mening van drie Vlaamse verkozenen over dit onderwerp: Maya Detiège (SP.A), Herman De Croo (Open VLD) en Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker). Misschien verwachten kiezers en verkozenen te veel van elkaar in Vlaanderen, vindt Bart Dirks. De burgers verwachten al te veel van hun volksvertegenwoordigers, en die laatsten hebben ervoor gezorgd dat er wel erg vaak verkiezingen georganiseerd worden in België. Terugkijkend op de hele reeks van vier reportages, ziet Bart Dirks een rode draad: de “nabijheid” van de Vlamingen, die enerzijds voor een gevoel van saamhorigheid zorgt, maar anderzijds ook verstikkend kan werken.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.