Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

‘De lage landen’ komt met een speciale editie bij het Nederlandse staatsbezoek aan België
0 Reacties
© Wikimedia Commons
© Wikimedia Commons © Wikimedia Commons
samenleving

‘De lage landen’ komt met een speciale editie bij het Nederlandse staatsbezoek aan België

Vandaag is het Koningsdag in Nederland, een uitgelezen moment om dit nieuws te delen: de lage landen komt met een bijzondere publicatie bij het staatsbezoek aan België van de Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima in juni.

Op uitnodiging van koning Filip en koningin Mathilde komt het Nederlandse vorstenpaar op 20, 21 en 22 juni naar België. Zij zullen niet met lege handen naar huis gaan. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen een speciale editie van de lage landen met als onderwerp: ‘België - Nederland van toen en straks’ (werktitel). Waar staan beide landen nu en waar zullen ze in 2050 staan?

Hoe was het in tijden van (on)verenigdheid? Hoe gaat het nu? Wat zijn de uitdagingen voor de toekomst? Welke lessen vallen er te trekken? We vroegen het aan enkele van onze beste schrijvers en denkers.

Met aanbevelingen, toekomstfantasieën en kritische vragen van Geert Buelens, Hind Fraihi, Alicja Gescinska, Arnon Grunberg, Thomas Heerma van Voss, Niña Weijers, Lotte Jensen, Marten van der Meulen, Paul Verhaeghe, en historische inzichten van Marnix Beyen, Henk te Velde, Judith Pollmann, Wim Blockmans, Remieg Aerts en Gita Deneckere.

Voorwoorden worden verzorgd door premiers Mark Rutte en Alexander De Croo. Nederlands ambassadeur Pieter Jan Kleiweg de Zwaan geeft een stand van zaken van de samenwerking, hoofdredacteur Hendrik Tratsaert schrijft een inleidend stuk.

Deze bijzondere publicatie zal vanaf 20 juni via onze website verkrijgbaar zijn. Begin juni volgt meer informatie.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.