Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De koeien van Jordaens, Van Ryssel & Van Gogh
0 Reacties
Voor abonnees

De koeien van Jordaens, Van Ryssel & Van Gogh

(Wim Chielens) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2008, nr 33, pp. 99-111

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De auteur trok naar het Paleis voor Schone Kunsten van Rijsel om er de koeien van Van Gogh te gaan bekijken. Hij vond er ook het schilderij van Jacob Jordaens waarop Van Gogh zich inspireerde en een studie van vijf koeien door Paul van Ryssel. Deze laatste blijkt niemand minder te zijn dan dokter Gachet uit Auvers-sur-Oise, bij wie Van Gogh op het einde van zijn leven in behandeling was.

L'auteur s'est rendu au Palais des Beaux-Arts de Lille pour admirer les vaches de Van Gogh. Il y a trouvé aussi le tableau de Jacob Jordaens dont Van Gogh s'est inspiré et une étude de cinq vaches par Paul van Ryssel. Celui-ci s'avère être en réalité le docteur Gachet d'Auvers-sur-Oise, qui soignait Van Gogh à la fin de sa vie.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.