Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De kapel van Hem, een verborgen architectuurparel
1 Reacties
© Dirk Van Assche
© Dirk Van Assche © Dirk Van Assche
Voor abonnees
Onbegrensd
De Franse Nederlanden
kunst

De kapel van Hem, een verborgen architectuurparel

Wie in deze donkere dagen nood heeft aan een dosis licht en kleur, die kan terecht op twee plekken. De kapel van Hem is een feest van kleur op een oord van verstilling. In La Piscine in Roubaix is momenteel een expo gewijd aan deze wondere kapel én aan het oeuvre van haar maker: Alfred Manessier.

De kapel van St-Thérèse de l’Enfant Jésus et de la Sainte Face heb ik per toeval leren kennen. Op een wandeling door de rijke groene villawijken van Roubaix en Croix stelde mijn Franse kompaan voor om even de expresweg te dwarsen die de gemeente Hem scheidt van Roubaix en Croix. Naast deze weinig idyllische plek dook een onverwachte parel op: de kapel van Hem.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€10

€4/maand

JefVanStaeyen

Een kleine aanvulling bij deze boeiende tekst over een zeer boeiende tentoonstelling over een zeer zeer boeiende kapel: in de tentoonstellingscatalogus staat ook een interessante tekst over het bouwen van de kapel, met daarin een citaat van Maurice Roelants uit het tijdschrift Elsevier.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.