Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De IJzer, van heldere stroom tot open riool
0 Reacties
Voor abonnees

De IJzer, van heldere stroom tot open riool

(Filip Boury) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1990, nr 15, pp. 11-28

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De IJzer speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de Westhoek. Op het ogenblik is de rivier het symbool van de zorg voor het leefmilieu. De stroom is vooral aan Vlaamse kant ernstig vervuild. De belangrijkste vervuilers zijn de huishoudens, de ondernemingen en de landbouw. Samenwerking tussen de Vlaamse en Franse overheid is van het grootste belang om de vervuiling van de IJzer terug te dringen.

L'Yser joue un rôle important dans l'histoire du Westhoek. Pour l'heure, ce petit fleuve est le symbole de la sollicitude pour l‘environnement. Il est sérieusement pollué, surtout côté flamand. Les principaux pollueurs sont les ménages, les entreprises et l'agriculture. Une collaboration entre les autorités flamandes et françaises est capitale pour faire reculer la pollution de l'Yser.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.