Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De hogere ontleedkunde van 't Barre Land
0 Reacties
Voor abonnees

De hogere ontleedkunde van 't Barre Land

(Jos Nijhof) Ons Erfdeel - 2006, nr 2, pp. 274-277

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De voorstellingen van het in Utrecht gevestigde theatergezelschap 't Barre Land roepen vaak gemengde reacties op. Voorstanders hebben het over de intellectuele benadering en de onderkoelde acteerstijl, tegenstanders spreken over de kilte van hun voorstellingen en de geforceerd aandoende experimenteerdrift. Feit is dat bij 't Barre Land de nadruk ligt op het verstandelijke. Het gezelschap heeft de gewoonte de meest weerbarstige teksten uit de literatuur op het toneel te willen brengen. Het proces – het maken van theater – is minstens even belangrijk als het product (de voorstelling). “Anatol” en “De president”, de producties waarmee ' t Barre Land in 2006 door Vlaanderen en Nederland toerde, zijn wat lichtvoetiger dan hun doorsnee producties, maar dragen nog duidelijk het Barre Land-stempel.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.