Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

DE HOBBY VAN EEN KUNSTHANDELAAR. Tekeningen uit de Amsterdamse Stichting De Boer in Parijs
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

DE HOBBY VAN EEN KUNSTHANDELAAR. Tekeningen uit de Amsterdamse Stichting De Boer in Parijs

(Marc Holthof) Ons Erfdeel – 2015, nr 1, pp. 113-115

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Nederlands grootste culturele instelling in het buitenland, het Institut Néerlandais, moest eind 2013 zijn deuren sluiten door de besparingsdrift van de Nederlandse regering. Maar achter de voorgevel van de Rue de Lille 121, in het zevende arrondissement van Parijs, huisden twee instellingen. Aan de straatkant organiseerde het Institut Néerlandais tentoonstellingen, lezingen, en Nederlandse lessen. In het erachter gelegen Hôtel Turgot, een fraai herenhuis uit de achttiende eeuw, huist de Fondation Custodia. En die blijft tentoonstellingen organiseren.

In Amsterdam werd begin november de nieuwe tentoonstelling van de Fondation Custodia voorgesteld: Tussen Goltzius en Van Gogh – Tekeningen en schilderijen uit de Stichting P. en N. de Boer. Ter gelegenheid van die verjaardag van de Stichting P. en N. de Boer wordt nu in Parijs een overzicht gegeven van deze fraaie collectie – de eerste tentoonstelling sinds 1966. De collectie P. en N. de Boer omvat schilderijen (waarvan de beste in bruikleen gegeven zijn aan de grote Nederlandse musea), en vooral een verzameling van vierhonderd zestiende- en zeventiende-eeuwse tekeningen. Plus enkele werken van Vincent van Gogh.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.