Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De grenzen van de Vlaamse beeldcultuur
0 Reacties
Voor abonnees

De grenzen van de Vlaamse beeldcultuur

(Daniël Biltereyst) Ons Erfdeel - 1989, nr 4, pp. 555-563

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Vijfentwintig jaar geleden werd het wettelijk kader ontwikkeld \ter bevordering van de Nederlandstalige filmcultuur\", die vanaf toen op een rechtstreekse manier gesubsidieerd kon worden. Deze \"verjaardag\" vormt de aanleiding voor de auteur om het structureel-historisch probleemveld te schetsen (o.a. de markteconomische omstandigheden), en die te koppelen aan de evaluatie van de beeldculturele opties die in het subsidiesysteem gehanteerd worden. De rol van de overheid wordt omschreven als tweeslachtig: enerzijds speelt ze een centrale rol bij het instandhouden van die cultuur (financieel, selectief), anderzijds legt ze een zekere passiviteit en politieke onverschilligheid aan de dag. In zijn besluit pleit de auteur voor een gericht filmbeleid, gebaseerd op een aantal dringende, cultureel geïnspireerde voorwaarden."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.