Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

DE GEVOLGEN VAN EEN TOMATENOPROER. Het Publiekstheater 1937-1987
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

DE GEVOLGEN VAN EEN TOMATENOPROER. Het Publiekstheater 1937-1987

(Jos Nijhof) Ons Erfdeel – 2014, nr 2, pp. 123-124

Dit is een artikel uit ons papieren archief

“In het toneel heb je alleen maar conflicten”, noteert theaterhistoricus Xandra Knebel uit de mond van toneelcoryfee Hans Croiset (1935). En inderdaad, bij het Amsterdamse Publiekstheater, waaraan Croiset leiding gaf van de oprichting in 1973 tot zijn vertrek in 1985, vormen kantoor en repetitielokaal plaatsen waar het constant schuurt en schrijnt, waar medewerkers en acteurs woedend weglopen en artistiek en zakelijk leiders moedeloos ter aarde zijgen. Lezend in [Het] Publiekstheater, de onlangs verschenen biografie van het gezelschap door Xandra Knebel, raak je steeds meer geïntrigeerd door de man die een constante haat-liefdeverhouding onderhoudt met het metier waarin hij aanzienlijke hoogten bereikte.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.