Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De gebroeders Regnart uit Dowaai, een familie van componisten uit de tweede helft van de 16de eeuw
0 Reacties
Voor abonnees

De gebroeders Regnart uit Dowaai, een familie van componisten uit de tweede helft van de 16de eeuw

(Ignace Bossuyt) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1986, nr 11, pp. 124-139

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De gebroeders Regnart waren afkomstig uit Dowaai en leefden in de tweede helft van de 16e eeuw. Jacob Regnart behoorde tot de belangrijkste kring van laat-renaissancistische polyfonisten die tijdens de tweede helft van de 16de eeuw de Nederlandse traditie aan de Habsburgse hoven in Duitssprekende landen een late bloei bezorgden. Zijn broer François speelde een niet te verwaarlozen rol bij het in stand houden van deze traditie in de Nederlanden zelf.

Les frères Regnart étaient originaires de Douai et vivaient dans la seconde moitie du XVIe siècle. Jacob Regnart appartenait au principal cercle de polyphonistes de la fin de la Renaissance, responsables au cours de la seconde moitie du XVIe siècle d'une tardive floraison de la tradition néerlandaise dans les cours habsbourgeoises des pays de langue germanique. Son frère François joua un rôle non négligeable dans le maintien de cette tradition dans les Pays-Bas mêmes.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.