Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De eer van Salaam. Diversiteit in Vlaanderen
0 Reacties
Voor abonnees

De eer van Salaam. Diversiteit in Vlaanderen

(Bart Dirks) Ons Erfdeel - 2007, nr 1, pp. 22-37

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In 2007 maakt Bart Dirks in elk nummer van Ons Erfdeel een reportage over de Vlaamse samenleving. In deze eerste aflevering focust hij op diversiteit. Aan de hand van interviews en reportages schetst hij de complexe relatie die Vlaanderen heeft met zijn inwoners van vreemde afkomst. Hij gaat op bezoek bij een zaalvoetbalclub en een jeugdhuis in Mechelen, hij interviewt de burgemeester van die stad, hij gaat praten met Chokri Ben Chikha, een Vlaamse toneelregisseur van Tunesische origine. Hij komt terug op de moorden in Brussel en Antwerpen in 2006. Uit de gesprekken en reportages rijst een totaalbeeld op van de dubbelzinnige relatie die autochtone Vlamingen hebben met hun natiegenoten van allochtone origine .

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.