Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De admiraliteit van Vlaanderen tussen 1537 en 1560. Een institutionele verkenning
0 Reacties
Voor abonnees

De admiraliteit van Vlaanderen tussen 1537 en 1560. Een institutionele verkenning

(Louis Sicking) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1995, nr 20, pp. 240-255

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Om greep te krijgen op het zeewezen voerden de Habsburgers een centralisatiepolitiek. Deze kreeg zijn beslag in de ordonnanties op de admiraliteit van 1488 en 1540. Zij hadden de instelling van een permanente marineorganisatie tot doel, bestaande uit één admiraal-generaal, een aantal plaatsvervangers en admiraliteitsraden. In deze bijdrage wordt onderzocht wat de activiteiten van de admiraliteit in Duinkerke waren, hoe die was georganiseerd en wat de positie was ten opzichte van de admiraliteit in Zeeland.

Afin d'avoir prise sur les affaires maritimes, les Habsbourg menèrent une politique centralisatrice, définie dans les ordonnances sur l'amirauté de 1488 et 1540. Celles-ci visaient à l'instauration d'une organisation permanente de la marine, comprenant un amiral-général, un certain nombre de lieutenants et de conseils d'amirauté. L'article étudie la nature des activités de l'amirauté de Dunkerque, son organisation et sa position vis-à-vis de l'amirauté de Zélande.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.