Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De "Somme rural" van Jehan Boutillier en het Vlaamse recht
0 Reacties
Voor abonnees

De "Somme rural" van Jehan Boutillier en het Vlaamse recht

(G. van Dievoet) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1987, nr 12, pp. 97-112

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Aan het eind van de 12de eeuw verscheen er in West-Europa een aantal rechtsboeken over gewoonterecht. Ze behandelen het recht van een stad, van een baljuwschap, een kasselrij of een groter gewest. Verschillende van deze rechtsboeken uit Vlaanderen en het Doornikse zijn bewaard gebleven. Een daarvan, de \Somme rural\" van Jehan Boutillier, wordt hier besproken.

En Europe occidentale, la fin du XIIe siècle vit la partition d'un certain nombre d'ouvrages juridiques consacrés au droit coutumier. Ils traitent du droit d'une ville, d'un bailliage, d'une châtellenie ou d'une circonscription plus vaste. On a conservé plusieurs de ces ouvrages juridiques de Flandre ou du Tournaisis. L'auteur évoque ici l'un d'entre eux, la « Somme rural » de Jehan Boutillier. "

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.